Uppdaterad information p g a Corona-läget Årsmöte Lördagen den 28:e mars med efterföljande whiskyprovning

OBS! Här kommer uppdaterad information efter vad som är känt i skrivande stund (2020-03-27 , kl 18)

Årsmötet och efterföljande provning genomförs. MEN med beaktande av Corona-situationen kommer efterföljande provning att bli lite speciell. Whiskyn är högkvalitativ och de flesta av de anmälda kommer att närvara på mötet och provningen. Några av medlemmarna har valt att prova på distans och kommer att testa alla glasen hemifrån efter att ha hämtat s.k. Samples.
För att ändå kunna delta i omröstningen över vilka TVÅ glas (whisky) man tycker innehåller den whiskyn som man gillar bäst (alltså som vi brukar rösta om normalt med handuppräckning på våra provningar ) gör vi nu ett test att de som vill och deltar på distans kan rösta via en länk. Se nedan

Det är första gången vi testar denna variant, så vi vet inte helt om det funkar, men vi gör ett försök, gäller att vara kreativ i dessa speciella tider
Omröstningen på distans görs genom att man loggar in i mobiltelefon eller dator på länken
http://voto.se/poll/sws200328

OBS! det kan funka lite olika om man ansluter via dator eller mobiltelefon, Du kan alltså behöva klicka på den orangea länken längst ned i bild

m.voto.se/sws200328

Normalt via dator rakt till fråga 1 MEN
Ansluter du via moil kan du behöva att klicka på länken längst ned tillvänster för att komma till fråga 1

Omröstningen går till på så vis att det finnas 6 ”Frågor” benämnda Glas 1, Glas 2 o s v och man svarar Ja eller Nej. Alltså på motsvarande sätt som handuppräckning på närvaroprovningarna där vi får rösta på de två vi gillar bäst, Ja = ”hand upp” Nej = ”inte hand upp”.
Det är förstås bara rösta en gång på varje glas!

En av oss som deltar på distans är Gunnar Oleniusson och som också administrerar omröstningsfunktionen. Behöver ni support så är mitt telefonnummer 0526 19801.

Vi försöker samordna omröstningen på plats med den på distans

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer angående att träffas i grupp. Enligt den mall för riskbedömning de erhåller finns det en förhöjd risk för personer över 70 år samt om man av någon anledning är i riskgruppen. De poängterar även att man bör ta hänsyn till tidsaspekten och försöka korta ner möten.

Som läget är just nu har vi kommit fram till att vi genomför årsmöte och provning men vi kommer inte ha någon mat efter provningen. Vi kommer duka mer glest än vanligt för att även där följa rekommendationer. Vi önskar även att ni känner er friska när ni kommer till årsmötet och att det var mer än 14 dagar sedan ni kom hem från resa från utlandet (Norge är undantaget).

Ni som anmäler er kommer att få alla handlingar inför årsmötet per e-post i förväg som gör att ni kan ta del av dem i lugn och ro och vara förberedda på plats eller rösta via e-post om ni inte vill delta på plats.

Gällande för själva provningen av whisky erbjuder vi samples denna gång till i första hand riskgruppen. Samples är alltså den whisky vi ska prova upphällda i numrerade provrör. Om ni vill kan ni hämta dessa i folkets hus runt kl 17.30 för att ha en egen provning hemma samtidigt som den genomförs i Folkets hus. Efter genomförd provning skickar vi ut information om vilken whisky vi har provat. 

Vill påminna om att det finns plaster kvar på whiskyprovningen, bara att anmäla sig.

Till sist vill vi poängtera att om FHM kommer med andra strängare rekommendationer vilka gör att vi behöver ställa in provningen med kort varsel ber vi er att hålla koll på e-post och facebook. 

Då kommer man kunna välja om man vill ha sina pengar återbetalade eller ha dem innestående till nästa provning.

Det samma gäller för er som betalat för mat till den här provningen. Ni kan välja att få pengarna åter eller ha dem innestående som delbetalning inför nästa provning.

Hjärtligt välkomna

Pris provning: 400 kr.  Ange om ni önskar samples och inte vill delta på plats.
Anmälan sker genom inbetalning till klubbens bank giro 654-8440
Ange för och efternamn
Plats: Folkets hus
När: Lördag 28 mars,  Kl18


Tänk på att betala in medlemsavgift om 300 kr, betalas in på samma bankgiro som provningsavgiften.

Med Vänlig Hälsning

Strömstad Whisky Sällskap