2021-02-13 Gotland Whisky med Isle of lime

Lördagen den 13 februari samlades 23 stycken whiskyprovare för att digitalt delta i provning med Gotland whisky vilken var en översköljande positiv upplevelse. Christer Roslund och Jesper Thomo berättade om både processen och bryggeriet samt allt där runt på ett intressant och givande vis.

Jesper Thomo och Christer Roslund

Vi provade fem stycken olika buteljeringar från destilleriet men även två andra Svenska whisky sorter. Dessa var från High Coast och Mackmyra. De stod sig väl bland övriga sorter men Gotland whisky visade vart pannorna ska stå. De är nyfikna och vågar prova andra typer av fat som andra inte vill eller kan. De har intressanta lagringar och tankar inför framtiden vilket bådar väldigt bra inför en framtid där deras whisky smakar så bra redan i tidig ålder. Då kommer det bara bli ännu bättre.

Provad ordning samt placering:
Glas nr 1, Isle of lime Tjaukle,  46,5%. Röster 0 st, plats 6
Glas nr 2, Shareholders by shareholders, ca 48,5%. Röster 0 st, plats 6
Glas nr 3, Ullahau, 46,2%. Röster 13 st, plats 2
Glas nr 4, Svaide,47%. Röster 6 st, plats 4
Glas nr 5, Vardbjerg 2019, 50,5%.  Röster 14 st, plats 1
Glas nr 6, High Coast Berg. 50%. Röster 8 st,  plats 3
Glas nr 7, Mackmyra moment Källa, 53,4%, Röster 6 st, plats 4

Provade whisky

Kommande datum för provningar. Innehåll bestäms efterhand. 

2021

20 mars årsmöte

11 september 

16 oktober 

20 november