Årsmöte med efterföljande provning 200328

Lördag 28 mars följde en annorlunda men intressant provning. Det råder en tid med risk för smitta i Covid-19 varpå flera hade valt att prova whisky hemma.

Mötet öppnades och började med årsmöte som avlöpte utan problem. Det hela var över på 22 minuter och styrelsen är bemannad med samma människor som tidigare år.
Vi hade vidtagit några åtgärder med tanke på smittläget. Dessa var att duka mer glest. Erbjuda att prova whisky via samples. Vi hade inte heller någon mat för att förkorta själva sammankomsten.

Efter årsmötet genomfördes provning där det var 16 st som deltog på plats i folkets hus och 13 st som deltog hemifrån, alltså 29 st totalt. Det hade anordnats med möjlighet att rösta via en digital plattform som nyttjades. Även en messenger grupp hade skapats för själva provningen och den nyttjades intensivt vilket var kul. Att röstningen fungerade så pass bra var över förväntan men detta gjorde att både resultat från folkets hus och resultat från de som satt hemma i sina stugor kunde redovisas samtidigt. Mycket roligt.

Den whisky som fanns i glasen var en blandning av lite från förrådet som var inköpt för några år sedan samt nyinköpta rariteter.

  Smakpaletten erbjöd alla något att njuta av för det började med en ganska mild välsmakande Longmorn till sherry toner i whiskyn till en med lite rök och sedan en med en fantastisk sherrylagring för att avsluta med en whisky som bjöd på extra mycket rök och charkuteri.

Nedan följer hur man röstade på de olika sorterna. Vinnaren blev The Cigarr malt, en sherrylagrad whisky med exceptionellt stor smakpalett. Det blev en mycket trevlig provning som avlöpte utan problem och som vanligt blev det härligt prat runt whiskyn.

Provade whisky

1, Longmorn 16,   Antal röster 3  plats 6

2, Glenfarclas 25,   Antal röster 6,   plats 4

3, Old Pulteney,   Antal röster 11,   plats 2

4, Glen Keith,    Antal röster 7,   plats 3

5, Chieftains the cigar malt,    Antal röster 14,   plats 1

6, Bruichladdich Octomore,    Antal röster 5,  plats 5