Trevlig whiskyprovning lördag 230211 med Glengoyne och Tamdhu

Lördag den 11 februari var det dags för årets andra provning med Strömstad Whiskysällskap. Denna gång hade vi besök av Thomas Andersson, som hade med sig flaskor från sin privata samling från destillerierna Glengoyne och Tamdhu i Skottland. 30 personer deltog i provningen varav det glädjande även denna gång var några nya deltagare.

Kvällen började med att det serverades fisksoppa med bröd från Laholmens Fisk. Det smakade mycket gott och var mycket uppskattat av deltagarna.
När alla hade ätit upp och förflyttat sig till borden för whiskyprovning presenterade ordförande Martin dagens föredragshållare Thomas Andersson och kommande omröstning om bästa whisky.
Thomas hade med sig ett bildspel som han visade samtidigt som deltagarna provsmakade whiskyn som fanns i glasen. Det var denna gång ett startfält med sju olika whisky. Whiskyn provades blint, dvs. att deltagarna inte fick veta vad som fanns i glasen förrän vid genomgången av resultatet av omröstningen.
På sedvanligt sätt var det omröstning om kvällens bästa whisky. Där fick deltagarna rösta på två whisky var.
Resultatet av omröstningen blev:

Från vinnare till sista plats.

1. Tamdhu 18 år  cask strength 56,8%vol Glas 4, 18 röster
2. Glengoyne  first fill edition 10 år 46%vol, Glas 1, 14 röster
3. Tamdhu Dalbeallie Dram 5 NAS, 62,o%vol, Glas 6, 9 röster
3. Glengoyne, sc  no.2057 hand filled PX 10 år 56,5%vol,
Glas 7, 9 röster
5. Glengoyne sc no.1259 Westlands Oloroso 10 år  59,1%vol,
Glas 5 , 6 röster
6. Tamdhu sc no.4961 Gordon & Macphail 15 år 64,8%vol,
Glas 3, 4 röster
7. Tamdhu Gran Reserva batch 2 NAS 46%vol, Glas 2 , 0 röster

Efter omröstningen presenterade Thomas  flaskorna i provningsordning. Det var även denna gång svårt att välja ut sina favoriter. Startfältet var uppskattat där flaskorna denna gång var svåra att få tag på och i de flesta fall endast kunde köpas av privata samlare.
Det var ännu en uppskattad provning med Strömstad Whiskysällskap.
Nästa provning blir den 18 mars då det är dags för årsmöte och efterföljande provning. Information kommer skickas ut till medlemmarna och annonseras på hemsidan.