Trevlig whiskyprovning på distans lördag 12 september

I stället för det tänkta jubileet då klubben skulle fira 10 år blev det pga. Coronarestriktioner istället en provning, som denna gång gick på webben i form av en onlineprovning. Det var klubbens första onlineprovning och tekniken med Teams administrerad av Daniel och en speciell Messenger-grupp bedöms ha fungerat fint. Innan provningen hade anmälda deltagare hämtat samples

Vid 18.00 var ca 30 förväntansfulla deltagare inloggade på Teams, vilken var plattformen som användes. Ordförande Martin hälsade sedvanligt deltagarna välkomna Via kamerorna kunde vi se att vissa satt ensamma och andra vara några fler. Som vanligt hälsades deltagarna välkomna till dagens provning som föregick på ett annat sätt än normalt. Styrelsen har bestämt att jubileet kommer att hållas i samband med årsmötet i mars 2021 då vi förhoppningsvis inte har restriktioner pga. Corona.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Flaskorna_i_provningsordnin-300x225.jpg

Efter detta avprovades de sex sorterna av deltagarna. Den sedvanliga omröstningen hölls denna gång digitalt, som Gunnar Oleniusson ordnat, där deltagarna som vanligt skulle rösta på sina två favoriter.

Det var knappt 30 som röstade och de som ville rösta sa att de gjort detta. Röstningen summerades sedan och whiskyn från plats 6 till plats 1 presenterades på sedvanligt sätt där flaskorna visades upp digitalt.

Den som kom på plats 6 med 2 röster var Glendronach 15 yo som var buteljerad på 90-talet och destillerad på 80-talet. En antik flaska som ropats in på auktion. På plats 5 med 4 röster kom Glengoyne 12 yo. På plats 4 med 9 röster kom Laphroaig Quarter cask. På plats 3 med 12 röster kom Ballechin 12 yo Burgundy för Svenska Whiskyförbundet. På andra plats med 15 röster kom Kilchoman Original Cask (Buteljerad 2014). Dagens vinnare med 16 röster var Glen Keith 1995 23 yo från Berry Bros & Rudd.

Deltagarna fick även digitalt (efter omröstningen) ett häfte med presentation av vad som druckits under kvällen. Detta genom att en fil distribuerades för att sparas eller skrivas ut. 

Efter att provningen messades diverse bilder mellan deltagarna om vad de hade på menyn för kvällen. Det verkade vara mycket gott som serverades.  Responsen efter provningen var att det varit trevligt, men det sociala umgänget kring närvaroprovningarna uppskattas mycket.

Förberedelserna inför denna distans-provning gjordes på olika sätt

Analyser och eftersnack sköttes under kvällen i den speciella Messengergruppen

Nästa provning är den 17 oktober då vi får besök av den svenska oberoende buteljeraren Selected Malts. Vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, men hoppas det ska fungera att träffas fysiskt igen.

Återkommer med närmare information om nästa provning